Howrse-helppiä

Tällä sivulla on siis Howrseen liittyvää apua jos jollakin on ongelmia pelin kanssa.


Usein kysyttyjä kysymyksiä / UKK

K = kysymys
V = Vastaus

K: Missä turvasatama on?
V: Hevoskasvatus > Toimisto > Turvasatama. Huomaathan että tarvitset vähintään 10 jäsenyyspäivää mennäksesi turvasatamaan.

K: Mikä on turvasatama?
V: Turvasatamassa voit silittää sinne laitettuja hevosia. Saat aina pienen palkkion jokaisesta silityksestä.

K: Miten laitan hevosen turvasatamaan?
V: Menet haluamasi hevosen sivulle ja klikkaat sen nimen vieressä olevaa + merkkiä. Valitset sitten Myy osion ja sieltä Sijoita turvasatamaan. Jos laitat kahden sarvellisen hevosen sarvettoman varsan turvasatamaan saat 1000 equusta, kun taas minkä tahansa muunlaisesta hevosesta saat 400 equusta.

K: Voinko antaa yksisarviselle Medusan veren?
V: Et voi.

K: Saavatko pegasukset siivellisiä varsoja?
V: Eivät. Pegasukseksi ei synnytä vaan siihen tavitaan Medusan veri. Mutta sarvelliseksi voi vain syntyä.

K: Miten laitan hevoselleni kasvattajanimen?
V: Menet haluamasi hevosen sivuille ja painat sen nimen vierestä + merkkiä. Sitten valitset Vaihda nimeä ja sitten pudotusvalikosta kasvattajanimen. Huomaathan että voit laittaa kasvattajanimen vain kasvattamillesi hevosille eli et esim. ostamillesi.

K: Miten saan hevoselleni positiivisen BLUP arvon?
V: Ensinnäkin kouluta hevonen loppuun kaikessa mahdollisessa eli kestävyydessä, nopeudessa, kouluratsastuksessa, ravissa, laukassa ja esteratsastuksessa. Sen jälkeen vain teet sillä ratsastuslenkkejä, kilpailet sillä ja leikität kumppanin kanssa.

K: Mitä tarkoittaa että joka kuukausi yksi Juniorikroisos muuttu Kroisokseksi?
V: Joka kuukausi arvotaan yksi Juniorikroisos niminen hevonen joka muuttuu ylimaalliseksi Kroisos-hevoseksi. Muistathan kirjoittaa nimen varmasti oikein!

K: Miten saan ikäännyttämispisteitä?
V: Voit ostaa niitä passeilla, löytää niitä tai joku voi antaa niitä sinulle lahjaksi.

K: Miten saan yksisarvisvarsan?
V: Voit joko ostaa sellaisen tai saada astuttamalla. Eli astutat oman sarvitammasi oikeaan astutusaikaan jota voit muokata 30 jäsenyyspäivän välein. Astutuksen täytyy tapahtua täysin samana minuuttina ja astuttettavien on oltava sarvellisia ja saman rotuisia. Huomaa ettei varsasta silti tule aina sarvellista.

K: Montako varsaa tamma voi saada elämänsä aikana?
V: Aaseilla raja on 3 kertaa. Muilla hevosilla ja poneilla ei ole rajoja.


Pelin aloitus

Tässä ohjeita pelin aloitukseen.

Eli Howrsen etusivulla oikealla on pelin aloitus-laatikko.
Ensin valitset siitä haluatko ponin vai hevosen. (Minulla nyt hevonen)
Sitten laitat siihen hevosesi/ponisi nimen. (Minulla nyt Polle)
Ja viimeiseksi valitset sukupuolen. (Minulla nyt ori)
Sitten vielä klikkaatte Rekisteröidy nappia.Seuraavaksi valitset hevosen värin ja rodun. (Minulla nyt Hannoverinhevonen ja värinä vaaleankimo)
Sen jälkeen painat Jatka rekisteröitymistä nappia hevosen kuvan alapuolella joka ei kuvassa näy.


Viimeinen vaihe eli rekisteröitymisen päätösvaihe on seuraavaksi.
Laitat ensimmäiseen kenttään haluamasi käyttäjänimen. (Minulla nyt Jassoo)
Seuraavaan kenttään tulee salasana. Kannattaa muokkailla salasanaa siihen asti että laatu on Erittäin hyvä.
Sitten salasanan vahvistus eli kirjoitat salasanan uudestaan.
Jos joku muu pelaaja on esitellyt sinulle aiemmin Howrsen laita hänen pelinimensä Sponsorisi-kenttään. (Ei pakollinen) Laitoin nyt Iitu01 koska se on oikean tyyppini pelinimi.
Sitten laitat vielä syntymäaikasi. (Minulla nyt 8. tammikuu. 1980, ei ole mun oikee syntymäaika)
Viimeiseksi laitat rastin Olen lukenut ja hyväksynyt yleiset käyttöehdot-ruutuun.
Sitten vielä klikkaat Rekisteröitymisen päätösvaihe-nappia ja pelisi voi alkaa!Aloitustehtävät

Tässä siis ohjeet aloitustehtävien tekemiseen. Laitan nyt myös kysymyksien vastaukset jos joku ei millään löydä niihin oikeaa vastausta.

Ensin klikkaat siis sivun yläreunassa olevasta laatikosta Aloita tehtävien suorittaminen-nappia. Voit myös valita Lopeta tehtävien suorittaminen mutta silloin menetät monia kivoja palkintoja. HUOM! Jos valitset Aloita tehtävien suorittaminen muistathan joka tehtävän jälkeen painaa Lue seuraava tehtävä-nappia että pääset suorittamaan seuraavaa.

Ensimmäinen tehtävä on Anna varsan imeä emäänsä ja juoda. Suoritat sen klikaamalla hevosen vieressä olevasta Pidä huolta-laatikosta kuvakkeita Juota maitoa ja Juota.
Palkinto: 100 equusta (equukset ovat Howrsen rahaa)

Hoida ja silitä varsaa. Tämän hoidat klikkaamalla Pidä huolta-laatikosta kuvakkeita Hoida ja Silitä.
Palkinto: 5 naurista (Hevosten makupaloja Howrsessa)


Anna nauris hevoselle. Suoritat tämän klikkaamalla Pidä huolta-laatikon kuvaketta Nauris.
Palkinto: 2 ikäännyttämispistettä (Näillä voit vanhentaa hevosta kahdella kuukaudella kerrallaan Howrsessa)


Ilmoita hevosen tämänhetkinen energiataso. Tämän näet hevosen kuvan alapuolella olevista mittareista energiasta, terveydestä ja moraalista. Laitat siihen vastausruutuun saman luvun kuin energia-mittarin oikealla puolella. Tässä vaiheessa luvun pitäisi olla 34 %. Tietysti sekin voi vaihdella.
Palkinto: 10 prosenttia lisäenergiaa hevoselle

Ikäännytä hevosta. Tämän suoritat painamalla Pidä huolta-laatikon alapuolella olevasta Yö-laatikosta Ikäännytä-kuvaketta. Sitten vielä painat Vahvista.
Palkinto: 100 equusta (Howrsen rahaa)


Ilmoita minkä ikäinen hevosen on oltava jotta se voi kilpailla. Hevosen kuvan oikealla puolella olevan Hevoskeskus-laatikon alapuolella on neljä laatikkoa: Koulutus, ratsastuslenkit, kilpailut ja astutus. Klikkaa Kilpailut-laatikkoa niin tulee seuraava teksti: Hevosella .... voidaan kilpailla kun se on 3 vuotta. Sitten vain laitat vastauslaatikkoon 3.
Palkinto: 3 ikääntymispistettä (Näillä voit vanhentaa hevosta kahdella kuukaudella kerrallaan)


Hoida hevosta ja ikäännytä se neljän kuukauden ikäiseksi. Riittää kun painat Pidä huolta-laatikosta Hoida-kuvaketta mutta voit toki painaa kaikkia muitakin ei harmaita kuvakkeita. Sitten painat Yö-laatikosta Ikäännytä-nappia ja Vahvista.
Palkinto: 10 prosenttia lisää energiaa, terveyttä ja moraalia hevosellesi.


Valitse mitä hevonen voi tehdä kuuden kuukauden ikäisenä. Valise pudotusvalikosta Hevonen voidaan majoittaa hevoskeskukseen. Muista painaa Vahvista-nappia.
Palkinto: 200 equusta (Howrsen rahaa)


Ikäännytä hevosta kuuden kuukauden ikäiseksi. Tämä tapahtuu painamalla Yö-laatikon kuvaketta Ikäännytä ja sitten Vahvista-nappia.
Palkinto: 5 naurista (Hevosten makupaloja Howrsessa)


Rekisteröi hevonen hevoskeskukseen. Paina Hevoskeskus-laatikosta nappia Rekisteröi hevoseni. Sitten valitset haluamasi keskuksen ja painat Rekisteröi-nappia keskuksen tietojen vierestä.
Palkinto: 300 equusta (Howrsen rahaa)


Ruoki hevosta. Paina Pidä huolta-laatikosta Ruoki-kuvaketta ja valitset pudotusvalikosta oikean määrän ruokaa hevosellesi. Oikean ruokamäärän näet Heinä-pudotusvalikon oikealta puolelta. Tässä vaiheessa sen pitäisi olla 0/3 kg. Tämäkin vaihtelee. Sitten valitsette pudotusvalikosta tässä tapauksessa tuon 3 kg ja painatte    
Ruoki-nappia.
Palkinto: 4 ikääntymispistettä (Näillä voit vanhentaa hevosta kahdella kuukaudella kerrallaan)


Laske hevonen niitylle. Paina Hevoskeskus-laatikosta Niitty-kuvaketta ja valise pudotusvalikosta aika jonka haluat hevosen olevan niityllä. Sitten painat Vahvistus-nappia.
Palkinto: 5 naurista (Hevosten makupaloja Howrsessa)


Kerro kuinka paljon rehua hevoselle on annettu tänään. Tämän näet Pidä huolta-laatikon Ruoki-kuvaketta painamalla. Heinä-pudotusvalikon vieressä on ainakin minulla nyt 3.2 / 3 kg. Hevosta on siis syötetty 0.2 kg liikaa mutta se ei nyt haittaa. Sitten laitatte vastausruutuun sen luvun joka minulla nyt on 3.2 kg.
Palkinto: 5 ikääntymispistettä (Näillä voit vanhentaa hevosta kahdella kuukaudella kerrallaan)

Laita hevonen nukkumaan. Paina Yö-laatikon kuvaketta Laita nukkumaan ja sitten valitset joko niityn tai karsinan. Huomaathan että hevosen täytyy olla hevoskeskuksessa.
Palkinto: 200 equusta (Howrsen rahaa)

Ryhdy hevosenhoitajaksi. Paina ohjetekstin punaista kohtaa eli hae hevosenhoitajan työpaikkaa. Sitten painat esiin tulevalta sivulta kohtaa: Ryhdy tekemään seuraavaa työtä: hevosenhoitaja. Sitten vain valitset listalta haluamasi keskuksen.
Palkinto: 400 equusta (Howrsen rahaa)

Ikäännytä hevonen kahdeksan kuukauden ikäiseksi. Paina Yö-laatikosta Ikäännytä-kuvaketta ja sitten vahvista.
Palkinto: Haluamasi kumppani (Siihen tulee lista valittavissa olevista kumppaneista ja sitten vain klikkaat haluamasi kumppanin nimeä esim. seepra)

Leiki hevosen kanssa. Paina Yö-laatikon alapuolella olevasta laatikosta jossa on  kumppanisi kuva, tässä tapauksessa nyt seepran Leiki-kuvaketta ja sitten valitset pudotusvalikosta haluamasi pituisen ajan. Viimeisenä painat Vahvista-nappia.
Palkinto: Kuolemattomuus (Saat hevosellesi Viisasten kiven eli se ei kuole koskaan)

Siirry omalle profiilisivullesi ja muuta esittelyäsi. Paina Muuta esittelyäni-tekstiä tehtävälaatikosta ja pääset profiilisivullesi. Sitten vain kirjoitat haluamasi tekstin isoon valkoiseen laatikkoon eli esittelyysi. Muistathan lopuksi painaa Tallenna esittely-nappia!
Palkinto: 5 ikäännyttämispistettä (Näillä ikäännytät hevostasi) ja 5 naurista (Hevosten makupaloja Howrsessa)

Ikäännytä hevonen 1 vuotta 8 kuukautta ikäiseksi. Ikäännytä hevosta aiemmin mainitulla tavalla siihen asti että se on kyseisen iän saavuttanut.
Palkinto: 1 Krhonoksen ajastin (Tällä koulutat hevostasi nopeammin)

Käy ratsastamassa hevosellasi. Eli painat Ratsastuslenkit-laatikosta mitä tahansa kuvaketta. Sitten valitsette pudotusvalikosta haluamasi pituisen ratsastusajan ja painat Matkaan-nappia.
Palkinto: 5 ikäännyttämispistettä (Näillä ikäännytät hevostasi)

Ikäännytä hevostasi kahden vuoden ikäiseksi. Ikäännytät siis hevostasi aiemmin mainitulla tavalla kaksi kertaa.
Palkinto: 700 equusta (Howrsen rahaa)

Kouluta hevostasi. Paina Ratsastuslenkit-laatikon yläpuolella olevasta Koulutus-laatikosta esim. Kouluratsastuksen kohdalta + nappia. Sitten valitset pudotusvalikosta haluamasi koulutusajan ja painat Kouluta-nappia.
Palkinto: 10 prosentin lisäys kaikkiin hevosen taitoihin

Kirjaa hevonen ratsastustunnille. Paina Hevoskeskus-laatikosta Ratsastustunti-kuvaketta.
Palkinto: Pluton pergamentti (Tällä hevonen tuottaa lannan sijasta Equus-kolikoita)

Anna Helioksen säteen hinta. Laita vain vastausruutuun 1.
Palkinto: Helioksen säde (Tällä saat taustamaiseman hevosellesi)

Käytä Helioksen sädettä. Hevosen tietojen esim. painon, nimen ja rodun alapuolella on laatikko jossa näkyy mitä Mustan Pörssin esineitä hevosellasi on. Sen vieressä on pieni punainen Lisää kohteita-teksti. Paina siitä ja valitse sieltä Helioksen säde klikkaamalla sen nimeä. Valise maksutavaksi Tavaraluettelostani. Sitten vain etsit hienon taustan ja painat Valitse-nappia haluamasi taustan kohdalta.
Palkinto: Musta orkidea (Tällä saat hevosen terveyden, energian ja moraalin 100 %)

Hoida hevosta ja laita se nukkumaan. Paina Pidä huolta-laatikosta Hoida-kuvaketta ja sen jälkeen Yö-laatikosta Laita nukkumaan-kuvaketta. Sitten vielä valitset haluatko hevosesi nukkumaan niitylle vai karsinaan.
Palkinto: 500 equusta (Howrsen rahaa)

Ilmoita montako equusta uusen pelaajan kutsumisesta saa. Laitat vain vastausruutuun 300.
Palkinto: 3 annosta energiapitoista apetta (Yhtä hevosen ruuista Howrsessa)

Ikäännytä hevonen kolmevuotiaaksi. Ikäännytät hevostasi aiemmin mainitulla tavalla siihen asti että se saavuttaa 3 vuoden iän.
Palkinto: 1 merihevonen-bonus (Tämä parantaa hevosen taitoja kouluratsastuksessa 9 %)

Osallistu kilpailuun hevosellasi. Osta ensin varusteet. Mene Hevoskasvatus >> Kauppa >> Varusteet. Sitten ostat sieltä suitset, satulan ja hevosenkengät. Sitten voitkin mennä takaisin hevosesi sivuille ja painaa Varusteet-laatikosta kaikkien varusteiden kohdalta vuorollaan Varusta-nappia. Sitten valitset minkä valittavissa olevista varusteista haluat laittaa ja painat Ok-nappia. Kun olet tällä tavalla laittanut kaikki varusteet paina Kilpailut-laatikosta mitä tahansa kuvaketta. Sitten painat haluamasi kipailun kohdalta Osallistu-nappia.
Palkinto: 2000 equusta (Howrsen rahaa)

Onneksi olkoon! Olet suorittanut oppaan loppuun. Paina vielä Hae lahja-nappia. Ja sieltähän tulee........1 uusi hevonen! Se on samaa rotua kuin ensimmäinen hevosesi. Se on eri sukupuolta kuin ensimmäinen hevosesi. Paina vielä lopuksi Päätä tehtävät-nappia.


Tavoitteet

Aloitustehtävien jälkeen pääset käsiksi tavoitteisiin joita on 100. Eipä siis ainakaan tule tekemisen puute :) Tässä ohjeet niiden suorittamiseen.

Huom! Muistathan aina tavoitteen teon jälkeen painaa Vahvista nappia tavoitteen kohdalta.

1. Osta kaupasta kerralla 7 naurista. Mene hevoskasvatus-osiosta Kauppa. Siinä on heti aluksi Ravinto-osio. Siinä on ne makupalat niin paina siitä nauriin kohdalta Valitse-nappia. Sitten valitset pudotusvalikosta ostettavien tuotteiden lukumäärän eli 7. Sitten painat Osta-nappia. Yksi nauris maksaa 50 equusta eli yhteensä maksua tulee 350 equusta.
Palkkio: 1 x Poseidonin hevosenkengät

2. Julkaise tuloksesi hevoskasvattajien tuloksissa. Mene vain tulokset kohdasta kohtaan Hevoskasvattajat. Sitten vain painat Katso sijoitukseni tulosluettelossa-nappia. Ja siinäpä se.
Palkkio: 3 ikääntymispistettä

Kesken!